به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، در خطبههای نماز جمعه ۲۱ آبان تهران، با اشاره به گذشت صد روز از آغاز به کار دولت سیزدهم، گفت: دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور امتیازاتی دارد که باید به آنها اشاره کرد.
امام جمعه موقت تهران، اولین امتیاز دولت سیزدهم و رئیس جمهور را عشق به خدا، مکتب، امامان و ولی امر و ولی فقیه دانست و افزود: رئیس جمهور و دولت سیزدهم در صدد اجرای منویات نایب امام زمانشان بودهاند. دومین نکته نیز شعار عدالتخواهی و مبارزه با فساد رئیس جمهور است و در این مدت دیدیم که وی ابزار لازم عدالتخواهی را فراهم کرده است و سنگرنشینان دستگاه قضا را به قوه مجریه منتقل کردند تا مبارزه با فساد عملی شود و این حرکت موجب امید مردم است.
وی با بیان اینکه سومین ویژگی این دولت تلاش، کار متراکم و خستگیناپذیری است، عنوان کرد: اگر امداد خدا نباشد کسی نمیتواند این گونه تلاش کند. گاهی از بعضیها میشنویم که خانواده رئیسجمهور هم او را نمیبینند و حتی پنجشنبه و جمعهها نیز در سفر هستند. آنچه نمیگذارد ایشان خسته شود عشق به خدا و مردم است.
صدیقی با بیان اینکه چهارمین ویژگی دولت سیزدهم تعامل با خبرگان و نخبگان در سفرهای استانی است، ادامه داد: یکی از برنامههای سفرهایرئیس جمهور دیدار با نخبگان است. پنجمین ویژگی آقای رئیسی و دولت، انسجام بین قوای سه گانه است و از اول انقلاب چنین وحدت، هم افزایی و جلسات هفتگی بین قوای سهگانه وجود نداشته و امروز سه قوه ید واحده هستند و اختلاف در مسیر و هدف ندارند و برای حل مشکلات به میدان آمدهاند و این گونه نیست که در حل بحرانهایی که پیش میآید کنار بایستند و بگویند من اطلاع نداشتم.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران ششمین ویژگی دولت سیزدهم را تأمین حقوق کارکنان دولت در شرایط سخت فعلی دانست و گفت: با وضعیتی که از پیش، پیش آمده پر کردن گودالها کار سادهای نیست و دولت در این شرایط به موقع حقوق کارکنان را پرداخت میکند که این امداد الهی است.
صدیقی تصریح کرد: در ارتباط با دیپلماسی بینالمللی و تقویت ظرفیت داخلی با ارتباط خارجی نیز دیدید که قبل از وی گفتند واکسن را به ما نمیدهند، ولی چه شد که تا ایشان آمدند سیل واکسن به ایران آمد. علتاش این بود که به ظرفیت داخلی تکیه شد و چون تولید واکسن داخلی را جدی گرفتند کاهش مرگ و میر کرونا را نیز دیدیم.
وی ادامه داد: در این صد روز دولت سیزدهم تازه نفس با حضور به موقع در بحران بنزین، اعتماد عمومی را بالا برد و مردم وقتی میبینند رئیس جمهور آرام و قرار ندارد، آرامش پیدا میکنند و اکنون نیز در حل مشکل تأمین واکسن هیچ مشکلی نداریم.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه من درد مردم را احساس میکنم، گفت: در موضوع عدم ثبات قیمتها اگر دستهایی در کار است که مشکل گرانی حل نشود که قطعا در کار است، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و مردم ببینند منشأ کار کجاست و به هر قیمتی شده مسئله را حل کنند.
وی افزود: امروزه پول ملی ما ارزشاش را از دست داده است. شما هر چقدر هم که یارانه را بالا ببرید با افزایش قیمتی که اتفاق میافتد مشکل مردم حل نمیشود، بلکه آنچه مهم است این است که پول ملی باید ارزشش بالا برود. مردم نیاز دارند که مشکلات برایشان تبیین شود و به آنها بگوییم در کجای حل مشکل هستیم.
صدیقی با بیان اینکه سومین مسئله عدالتورزی و مهار فاصله طبقاتی است، گفت: فقر دردی است که باید آن را درمان کرد و اگر فقر وجود داشته باشد دین و ایمان از بین میرود. در این جهت هم امیدواریم تدبیرها به سامان برسد. مسئله دیگر نیز رفع تحریم است، اما مهمتر از رفع تحریم خنثی کردن اثر تحریم است که با تکیه به ظرفیتهای داخلی حاصل میشود.
وی تصریح کرد: ارائه خدمت به جامعه اسلامی در چارچوب امور اجتماعی، اقتصادی، خدماتی و پزشکی و سلامت واجب است و افتخار و مباهات نصیب کارگزاران نظام اسلامی میکند و کارهای شان عبادت و تقرب به خداست، اما واجب کفایی محسوب میشود.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به مسئله عراق، ادامه داد: مسئله عراق جزو مسائلی است که برای جهان اسلام و شیعیان بسیار مهم است. دنیا برای بهم ریختن جهان اسلام و به خصوص شیعه کمر بسته است. لذا ما با گلوله جواب دادن تظاهرات مسالمتآمیز را محکوم میکنیم و از دولت و قوه قضاییه عراق میخواهیم این مسئله را پیگیری کند.
صدیقی عنوان کرد: بمب انداختن و حمله پهپادی به خانه نخست وزیر عراق نیز امر مشکوکی است و ما پیگیری این مسئله را توقع داریم. همچنین مسئله انتخابات عراق نیز باید حل شود و آن را در پناه قانون مشکلگشایی کنند.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به مسئله افغانستان گفت: در افغانستان، آمریکا فرار کرد، اما توطئهاش فرار نکرده و اختلافافکنی را در رأس برنامه خود قرار داده است. آرزوی ما اولا یک افغانستان مستقل و مستحکم است، ثانیا میخواهیم امنیت مرزی ما مخدوش نشود، همچنین حقوق شیعیان افغانستان محفوظ باشد و در این کشور یک دولت فراگیر با شرکت همه گروهها تشکیل شود.
وی در خطبه اول هم در ادامه تفسیر سوره فاتحه الکتاب گفت: باید دائم از خدا گدایی اخلاص کنیم، زیرا آن چه برای آخرت کارساز است کار برای رضای خداست و هر مقدار از فکر، نیت و کارمان برای خدا باشد همان سرمایه و ذخیره ماست و مشکل گشای شب اول قبر، برزخ و قیامت ما خواهد بود.
صدیقی تاکید کرد: باید به خود بباورانیم و به طور جدی از خدا بخواهیم که فقط بندگی اش را کنیم و بنده نفس، قدرت، ثروت و شهرت نباشیم. همیشه باید خدا را بندگی کنیم و به غیر خدا مراجعه نکنیم و فقط از حضرت حق تعالی کمک بجوییم.
خطیب نماز جمعه تهران، هدایت را برنامه عمومی رحمت واسعه حق تعالی دانست و افزود: خداوند تبارک و تعالی هیچ مخلوقی را سرگردان نگذاشته است بنا به گفته علامه بزرگ قرآن کریم علامه طباطبایی اگر هدایت نباشد دو چیز نیست یکی هدف و دیگری راه.
وی ادامه داد: خداوند هیچ موجودی را بی هدف خلق نکرده است؛ راهی که منتهی به مقصد است و انسان را به مقصد میرساند صراط مستقیم است و بودن و طی طریق در آن به انسان کمک میکند.
صدیقی افزود: در هدایت الهی، مقصد؛ خداست و آن آقا و مالکی که باید به او برسیم صمد و مقصود است و راه رسیدن به خدا، شریعت انور، اعتقادات توحیدی و اخلاق الهی است.
وی اظهار کرد: اگر اعتقادات انسان منطبق بر واقعیت، عقل و جهان بینی برهانی باشد و انسان در زندگی، متخلق به اخلاق الهی شود، رنگ خدا بگیرد و صاحب عفو، ستاریت، کرم و پناه دادن به مردم شود در صراط مستقیم قرار دارد.
امام جمعه موقت تهران، اخلاق، شجاعت، ایثار، عفو، تبسم کردن به مردم و شاد کردن دل آنان را بخشی از اخلاق و راه خدا برشمرد و تاکید کرد: البته احکام الهی و واجبات را نیز باید ادا کنیم و بیدار شویم، زیرا ترک واجبات، کار دست انسان میدهد و خطرناک است به ویژه در مسائل مهمی که سرنوشت جامعه به آن بستگی دارد.
وی افزود: اخلاق، عقاید حقه و عمل به واجبات، غذای روح ماست و هر چه در این مسیر پیش رویم به ما قوت، انرژی بیشتر و نور میدهند و به خدا نزدیک میکنند.
صدیقی بیان کرد: هدایت، هدایت شرعی و بر آحاد مردم واجب عینی است که در اعتقادات شان معرفت داشته باشند؛ در رفتارشان، راههای اخلاقی شدن را بیاموزند و در مسائل شرعی؛ کسب علم، قدم اول محسوب میشود و بر همگان واجب است.
خطیب نماز جمعه تهران با شکرگزاری از توفیق برگزاری مراسم نماز جمعه، اظهار کرد: خدا را به وسعت اسماء حسنایش و به عدد همه مخلوقاتش شکر که پس از مدتها هجران و فراق، این باب رحمت به روی عاشقان ظهور امام زمان (عج) گشوده شد، زیرا نماز جمعه، تمرین انتظار و مانور چشم به راهی برای آن حضرت است و عبادت، سیاست، آموزش و اقتدار جامعه اسلامی محسوب میشود.
انتهای پیام